Olen testaillut monia eri mokkapala-ohjeita, mutta tämän ohjeen olen todennut olevan ylivoimaisesti paras!

Kaikki kehuvat sitä meheväksi ja on tekijästä itsestä kiinni minkälaisen kuorrutteen sen päälle laittaa.

Itse teen aina kuorrutteen aina tuplana ja teen siitä aika paksua.Nami!

 

Pohja:

4 munaa

4 dl sokeria

200g margariinia

 2dl maitoa

3 tl vaniliinisokeria

3 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

6dl vehnäjauhoja

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää sulatettu margariini ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille ja paista keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.

 

Kuorrutus:(tämä on nyt yksinkertaisena)

50 g sulatettua margariinia

5 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniliinisokeria

4 rkl vahvaa kahvia

 

Sekoita sulatettuun margariiniin kuivat aineet siivilän läpi koko ajan sekoittaen. Lisää samalla myös kahvi joukkoon. Kun olet saavuttanut haluamasi paksuuden, kaada kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä.

Itse annan kakun jähmettyä jopa 2 tuntia, jotta kakku olisi helpompi leikata paloiksi.

Huom! Ripottele strösseli tai muut koristeet heti kuorruttamisen jälkeen, näin ne kiinnittyvät pintaan.