n. 30 kpl 200°c n.15 min
Pohja:
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Kostutus:
1/4-1/2 dl maitoa
Täyte: 150g margariinia
5 dl tomusokeria
muutama tippa konjakki-aromia
Kuorrutus:
100g margariinia
75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää sulatettu margariini joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti.Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja kostuta maidolla.
Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää tomusokeri,
lisää mutama tippa konjakki-aromia.Tarkista maku!
Levitä täyte pohjan päälle ja laita se hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.
Sulata suklaat ja margariini vesihauteessa, jäähdytä hetki ja kaada sitten pohjan päälle. Liata pohja uudestaan jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa paloiksi kakun ollessa täysin jäähtynyttä.
Kommentit